Οδοντιατρικές Υπηρεσίες

Χειρουργική στόματος (Γναθοχειρουργική)

Χειρουργική στόματος (Γναθοχειρουργική)

Η χειρουργική στόματος είναι οδοντιατρική ειδικότητα που αποκτάται με τριετή μεταπτυχιακή εκπαίδευση μετά τη λήψη του πτυχίου της οδοντιατρικής.
Η ειδικότητα της χειρουργικής στόματος όπως αυτή καθορίστηκε από την British Association of Oral Surgeons το 2005, περιλαμβάνει τη μελέτη των εγχειρητικών τεχνικών και της παθολογίας των νοσημάτων που η αντιμετώπισή τους πραγματοποιείται με χειρουργική επέμβαση εντός των ανατομικών ορίων της στοματικής κοιλότητας.

Περισσότερα
Αισθητική οδοντιατρική

Αισθητική οδοντιατρική

Είναι ο κλάδος της οδοντιατρικής επιστήμης ο οποίος χρησιμοποιεί διάφορες μεθόδους και τεχνικές για να βελτιώσει την εμφάνιση των δοντιών, των ούλων και γενικότερα της στοματογναθικής περιοχής, ικανοποιώντας έτσι την επιθυμία των ασθενών για ένα όμορφο χαμόγελο. Για την επιτυχία του αποτελέσματος χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με τις τεχνικές αυτές διάφορα λευκαντικά υλικά, ρητίνες, πορσελάνες, ολοκεραμικά, ζιρκονία, τιτάνιο κ.ά.

Περισσότερα
Επανορθωτική οδοντιατρική

Επανορθωτική οδοντιατρική

Η Επανορθωτική οδοντιατρική περιλαμβάνει τη διάγνωση και θεραπεία ενός ή περισσοτέρων δοντιών που έχουν υποστεί βλάβη, καθώς επίσης και την αποκατάσταση των απολεσθέντων δοντιών, με σκοπό την αισθητική βελτίωση του χαμόγελου και την αναβάθμιση της μασητικής λειτουργείας.

Περισσότερα
Οδοντιατρική τραυματολογία

Οδοντιατρική τραυματολογία

Πρόκειται για ένα ευρύ γνωστικό αντικείμενο το οποίο περιλαμβάνει την πρόληψη, την διάγνωση και τη θεραπεία διαφόρων ειδών τραυμάτων που προκύπτουν από διάφορα αίτια στην στοματογναθική περιοχή. Τα συνηθέστερα τραύματα που αναφέρονται στο αντικείμενο αυτό και αντιμετωπίζονται στο χώρο του οδοντιατρείου ως επείγουσες συνήθως καταστάσεις είναι, οι κακώσεις των μαλακών μορίων, ο τραυματισμός των νεογιλών και μονίμων δοντιών, και τα κατάγματα του φατνιακού οστού. Άλλοι σοβαρότεροι τραυματισμοί, όπως είναι τα οστικά κατάγματα των γνάθων κ.ά., λόγω της βαρύτητάς και της πολυπλοκότητας των καταστάσεων, η αντιμετώπισή τους γίνεται σε νοσηλευτικό ίδρυμα.

Περισσότερα