Πρόκειται για απλή και ασφαλή διαδικασία, την οποία πραγματοποιεί ο οδοντίατρος με σκοπό τη βελτίωση του χρώματος των δοντιών, απομακρύνοντας τις διάφορες χρωστικές και δυσχρωμίες από την επιφάνεια της αδαμαντίνης.

Εκτός από την βελτίωση του χρώματος των δοντιών αυξάνεται και η φωτεινότητα τους, με αποτέλεσμα να αποκτά ο ασθενής ένα υγειές και λαμπερό χαμόγελο (Εικ. 1α.β).

Είναι οι πολύ λεπτές εργασίες (φλούδες) από ειδικό κεραμικό υλικό πάχους 0,3-0,5 χιλ., οι οποίες κατασκευάζονται από τον οδοντοτεχνίτη μετά από τη λήψη αποτυπώματος (Εικ.1α). Οι όψεις αυτές μετά από κατάλληλη προετοιμασία της αδαμαντίνης συγκολλούνται μόνιμα στην εξωτερική επιφάνεια κάθε δοντιού ξεχωριστά, προσδίδοντας υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα (Εικ.1β.γ).

Πρόκειται για μέθοδο με την οποία καλύπτεται η πρόσθια επιφάνεια του δοντιού με σύνθετη ρητίνη η οποία ενσωματώνεται μετά από φωτοπολυμερισμό με τους οδοντικούς ιστούς, παρουσιάζοντας υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα και ικανοποιητική σκληρότητα που είναι παρόμοια με εκείνη του φυσικού δοντιού (Εικ. 1).

Οι ολοκεραμικές στεφάνες είναι κατασκευές από πορσελάνη ή ζιρκονία και χρησιμοποιούνται για να καλύψουν δόντια που έχουν αισθητικά προβλήματα κυρίως με έντονες δυσχρωμίες 1α.β.

Η πιο συνηθισμένη μορφή οδοντογενών λοιμώξεων είναι το απόστημα.